Besættelsesmuseet i Århus 1940-45

Aarhus armbindet

Hjem

Daglig leder
Søren Tange Rasmussen
Museumsinspektør
Tlf.
4185 0874
str@dengamleby.dk

Mød Besættelsesmuseet på Facebook
Museet på Facebook

      

Vagtplan

Indsamling
Indlevering
af
effekter
.

4.maj lys
 

Nedenstående er lånt fra Åby Skoles hjemmeside http://www.aaby-skole.dk/nyheder/dialog-jan2001/6a.html#6A

 

På besættelsesmuseum

Vi er 6.A, og vi har her for tiden om emnet “2.verdenskrig”. Da vi skulle skrive individuelle opgaver om emnet, fik vi chancen for at komme ind på Besættelsesmuseet inde i Århus midtby.

Da vi kom derind, blev vi taget godt imod af en dame på 84 år, som kunne fortælle lidt om sine oplevelser.  Vi fik at vide, hvor vi skulle lægge vores overtøj og andre ting, og så begyndte hun ellers fra en ende af med at fortælle om krigen. 

Først fortalte hun om rationeringsmærker, og vi så også en masse af dem. Bagefter gik vi over til varerne, de før og efter krigen importerede til Danmark, f.eks. tobak, og hvad folk selv lavede af praktiske ting som f.eks. sko, praktisk tøj, lidt finere kjoler til specielle lejligheder, som de havde lavet af faldskærme, hvor hun endda selv havde været med til at lave nogle af dem.

Så gik hun over til at fortælle om koncentrationslejrene og folkene. Imens gik der en fotograf rundt og tog billeder af os, og en journalist skrev om os og besøget. Det havde vi ikke vidst, at der ville blive, før vi tog af sted.

Rundviseren fortalte også lidt om våben, og vi så også en masse våben. Mest en masse forskellige pistoler. Der var også stillet et par mannequiner på udstilling, f.eks. en soldat og ved siden af var der damernes mode og en masse hjelme. 

Derefter var der tid til at spørge om ting til rundviseren, hvor det nu var lidt mere spændende, når hun jo selv havde oplevet noget af det. Og vi gik også selv rundt og kunne se lidt (selv om museet ikke var specielt stort).

Bagefter sagde vi pænt farvel, og vi fik lejlighed til at skrive i en gæstebog, de havde. Og så var det ellers bare hjem til skolen igen.

Julie 6.A

 

 

Besættelsesmuseet i Århus. Mathilde Fibigers Have 2  8000  Århus C. tlf. 8618 4277 fax 8618 4283
Museet er en afdeling af Den Gamle By.

Webmaster: Sitemaster@Besaettelsesmuseet.dk         E-mail: Besmus@Besaettelsesmuseet.dk
Copyright © 2001-2015 Besættelsesmuseet i Århus 1940-45   
Sidst opdateret:  maj 31, 2017