Besættelsesmuseet i Århus 1940-45

Aarhus armbindet

Hjem
Op

Daglig leder
Søren Tange Rasmussen
Museumsinspektør
Tlf.
4185 0874
str@dengamleby.dk

Mød Besættelsesmuseet på Facebook
Museet på Facebook

      

Vagtplan

Indsamling
Indlevering
af
effekter
.

4.maj lys
 

Udflugt til Bangsbo museet.

Søndag den 30. september 2001

 

Turen gik med bus fra Viby torv kl. 08.45 mod Frederikshavn hvor vi skulle se Bangsbo Museet og Bangsbo Fort. Bussen vi kørte med var en stor 3 stjernet luksus bus fra Farre Turistbusser, den var ganske udmærket og vi havde en yderst behagelig chauffør.

Undervejs mod Nord præsenterede formanden sig og derefter underholdt kassereren, dels med den økonomiske side af sagen, betalingen for turen på kr. 150,- for dem der ikke deltager på museet som vagter og kr. 100,- for dem der er vagter, samt en kort fortælling om Frederikshavns rolle i krigen.

Vi havde et lille ophold på rastepladsen Himmerland hvor der lige var tid til at strække ben og ryge en enkelt cigaret for dem der havde de laster.

Det sidste stykke fra Sæby til Frederikshavn kørte vi på den gamle landevej og vi nåede Bangsbo Møllehus hvor vi skulle indtage vores middag kl. 11.30

 Klik for stort billede Klik for stort billede
Bangsbo Møllehus Her spiser vi i krostuen

Middags anretningen bestod af Karry suppe, 2 slags sild, fiskefilet, ørred med røræg, æg med rejer, leverpostej med bacon, salat, syltede hvidløg, Roastbeef, frikadeller og kartoffelsalat. Dertil diverse brød og til afslutning Brie oste og druer.

Det var et ganske overdådigt måltid.

Drikkevarerne var op til den enkelte, da de, ganske fornuftigt, ikke var med i tur prisen.

Kl. 13.00 skulle vi videre til Bangsbo museet for primært at se ”Det Jyske modstandsmuseum”.

 Klik for stort billede Klik for stort billede
En af montrerne Udstilling om nedkastningerne

 

Modstandsmuseet havde en flot udstilling men de viser ikke så mange ting som vi kan fremvise og hele museet virkede meget dunkelt, da det stort set kun var lys i montrerne. Udstillingen var alligevel ganske spændende og informativ. Bangsbo Museet har også en meget stor vogn samling samt en søfarts historisk udstilling. Yderligere findes der en lokalhistorisk samling og en udstilling af flere kunstneres værker. Der kunne godt bruges flere timer på museerne men vi skulle op til Bangsbo Fortet for at se på det og det var arrangeret således at vi skulle mødes på stedet af en lokal guide, der skulle vise os rundt og fortælle om fortets historie. Problemet var bare at han ikke var der og at der tilsyneladende ikke var nogen på det nærliggende marinedistrikt der viste hvem det skulle være. Dette problem blev dog løst og der kom, noget forsinket, en guide til os.

Vi fik en god rundvisning af en pensioneret Kaptajn Løjtnant som viste en hel del om bygningsværkerne og kanonerne på fortet. Kanonerne kommer fra det danske skib Niels Juul som tyskerne desværre var i stand til at redde efter kaptajnens grundsætning og forsøg på ødelæggelse, da tyskerne forsøgte at beslaglægge den danske flåde.

 Klik for stort billede Klik for stort billede  Klik for stort billede
Foran en af kanonerne En af Bangsbo forts kanoner Her er vi i et af opholdsrummene

 

Noget forsinket vendte vi næsen hjem mod Århus og vi var på Viby torv ca. 18.45.

Alt i alt vil jeg sige at det var en god tur som museet havde fået strikket sammen og jeg gerne vil med på den næste, når altså I får den planlagt.

 

Kim Ole Larsen.  

 

Besættelsesmuseet i Århus. Mathilde Fibigers Have 2  8000  Århus C. tlf. 8618 4277 fax 8618 4283
Museet er en afdeling af Den Gamle By.

Webmaster: Sitemaster@Besaettelsesmuseet.dk         E-mail: Besmus@Besaettelsesmuseet.dk
Copyright © 2001-2015 Besættelsesmuseet i Århus 1940-45   
Sidst opdateret:  maj 31, 2017